Project Voedselbank

Vanaf mei 2009 t/m december 2012 heb ik taarten gebakken voor de kinderen van gezinnen die aangesloten waren bij de voedselbank in Noordwijkerhout. Dit omdat ik graag meer wilde oefenen met mijn hobby, maar ook vanuit mijn christelijke overtuiging dat het beter is om te geven dan te nemen. Het duurde even voordat het project opgestart was, maar mede dankzij de enthousiaste vrijwilligers bij de voedselbank in Noordwijkerhout, is het uiteindelijk toch gelukt. Tot en met half 2012 kreeg ieder kind t/m 18 jaar een taart naar keuze, maar omdat het aantal deelnemers toch wel behoorlijk groeide en ik niemand kon vinden die mij kon helpen, is de leeftijd omlaag gegaan naar 12 jaar.

voedselbank-bollenstreek

Ik heb veel dankbaarheid teruggekregen voor het maken van de taarten. Regelmatig kreeg ik een kaartje of een tekening van de jarigen waarin stond hoe blij ze waren met de taart. Heel fijn om te ontvangen. Het was dan ook met pijn in het hart dat ik uiteindelijk heb besloten om er een punt achter te zetten. Met een aanstaande verhuizing waarbij nog ontzettend veel gedaan moest worden, was het niet mogelijk om deze hobby er nog naast te doen.

Inmiddels zijn Noordwijkerhout en Noordwijk opgesplitst en gelukkig is er voor beide plaatsen iemand gevonden die dit project willen voortzetten.

Hier kunt u alle taarten zien die ik voor dit doel heb gemaakt.