Workshops

Een decoratieve taart bestellen is leuk, maar hem zelf maken, is nog veel leuker!
Bent u met 3 of meer personen en lijkt het u leuk om zelf aan de slag te gaan, dan kunnen we in overleg een datum en tijd bepalen. Houdt wel rekening met een uitloop van ongeveer een half uur bij de workshops. In principe worden alle workshops bij mij thuis gegeven. Op locatie is ook mogelijk, maar dan komt er nog een bedrag bij afhankelijk van de afstand en de soort workshop.
De taarten die gemaakt worden zijn heel goed in te vriezen.

 

MINI-BOLTAARTJE

Ideaal voor een kinderfeestje. Ik leg stap voor stap uit hoe een boltaartje gevuld, afgesmeerd en bekleed moet worden met fondant. Ik neem in overleg met u een voorbeeld mee die we zullen gaan namaken. Natuurlijk is het ook mogelijk om hiervan af te wijken en naar eigen inzicht het taartje te versieren.
Aan het eind van de workshop krijgt ieder z'n eigen taartje mee in een taartdoos.

Het taartje is goed voor 3 personen
Duur van de workshop: 2/2,5 uur
Kosten: €15,- pp
Minimaal aantal deelnemers: 5

 

BASISTAART

3Tijdens deze workshop leer ik u een biscuit te snijden, vullen, af te smeren en strak te bekleden met zelfgemaakte marshmallowfondant. Vervolgens heb ik allerlei uitstekers, molds, structuurmatjes, plunger cutters en natuurlijk genoeg fondant in allerlei kleuren om uw taart verder naar eigen inzicht mee te versieren. Aan het eind van de workshop krijgt u uw zelfgemaakte taart in een taartdoos mee naar huis.

Grootte van de taart: 20 cm (10 personen)
Duur van de workshop: 4 uur
Kosten: €35,- pp
Minimaal aantal deelnemers: 3

 

PUZZELPLAATJE

2Bij deze workshop gaan we hetzelfde doen als bij de workshop basistaart. Als afwerking zullen we echter een plaatje gaan puzzelen. We noemen dit “puzzelen” omdat je letterlijk de stukjes in elkaar past om een mooi geheel te krijgen. Ik leer u hoe u het beste de onderdelen met elkaar verbindt zodat het één geheel wordt en hoe u dit overbrengt op de taart. Gezien de duur van de workshop maken we een eenvoudig plaatje, maar de techniek die u hierbij leert, is dezelfde als voor moeilijker, meer gedetailleerde plaatjes.
Mocht er nog tijd over zijn, dan kan de taart verder naar eigen inzicht versierd worden.
Duur van de workshop: 3,5 uur
Kosten: €35,- pp

Het is ook mogelijk om uitsluitend een puzzelplaatje te maken om deze thuis op een eigen taart te doen.
Duur van de workshop: 2,5 uur
Kosten: €17,50 pp

STAPELEN

1Tijdens deze workshop leer ik u een biscuit te snijden, vullen, af te smeren en strak te bekleden met zelfgemaakte marshmallowfondant. Ook leer ik u hoe u 2 taarten kunt stapelen. Ik laat u zien wat u allemaal nodig heeft en waar u op moet letten. U wilt natuurlijk niet dat de taart waar u zoveel tijd in gestoken heeft, instort of gaat verzakken!
Vervolgens heb ik allerlei uitstekers, molds, structuurmatjes, plunger cutters en natuurlijk genoeg fondant in allerlei kleuren om uw taart verder naar eigen inzicht mee te versieren. Aan het eind van de workshop krijgt u uw zelfgemaakte taart in een taartdoos mee naar huis.

Grootte van de taart: 20 cm + 15 cm (16-20 personen)
Duur van de workshop: 4 uur
Kosten: €45,- pp

BOETSEREN

5Wilt u eens wat anders op de taart? Probeer eens een poppetje! Ik kan u laten zien hoe u dit aanpakt. Ik leg uit wat u nodig heeft en hoe u verschillende losse onderdelen aan elkaar vastmaakt.
Aangezien hier best veel tijd in gaat zitten, is dit een workshop zonder taart.

Duur van de workshop: 3 uur
Kosten: €25,- pp

 

STAPELTAART SNEEUWPOP

4De winter is begonnen en er is niets lekkerder dan met familie en vrienden een stukje taart eten bij de open haard. Met deze sneeuwpoptaart wordt het allemaal nog nét even leuker.
Bij deze workshop gaan we drie maten biscuit vullen, afsmeren en bekleden en natuurlijk stapelen zodat het een mooie sneeuwpop wordt. Verder gaan we hem aankleden als sneeuwpop.

Grootte van de taart: 20 cm + 15 cm + 10 cm (18-22 personen)
Duur van de workshop: 5 uur
Kosten: €50,- pp